ΠΕΝΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

ΠΕΝΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ

ΣτΙς 25 ΤΟΥ Γενάρη ο δήμαρχος της Αγίας Βαρβάρας της οποίας έχω την τιμή να είμαι δημότης, ο κύριος Γεώργιος Καπλάνης, μαζί με ένα άρτιο επιτελείο ανθρώπων που εργάζονται στον δήμο, αλλά και στο πνευματικό κέντρο, με τίμησαν παρουσιάζοντας το βιβλίο μου ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ. Και όχι μόνο. Μαζί με το νέο μου "παιδάκι, ήταν και τα προηγούμενα "αδερφάκια του", κι αυτό με γέμισε χαρά και περηφάνια.
Ομολογώ πως το αποτέλεσμα αυτής της παρουσίασης, ήταν μετά από σκληρή αλλά και άκρως επαγγελματική δουλειά που κατέβαλαν οι Αννα Γούναρη, Σία Αμπατζή,Βυθούλκας Διονύσιος, Σαρόπουλος Κων/νος και μια καταπληκτική ηθοποιός που έντυσε με συναίσθημα τα κείμενά μου, η Σοφία Γασπαρινάτου. Θέλω μέσα από την ιστοσελίδα μου να τους ευχαριστήσω θερμά, καθώς και όλους όσους παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες παραβρέθηκαν για να στηρίξουν το έργο μου και μένα προσωπικά.
Αυτές οι παρουσιάσεις δίνουν ανάσα στον πολιτισμό και στο πνεύμα που σήμερα περισσότερο από ποτέ έχουν ανάγκη να βγουν προς τα έξω, και να εκφραστούν. Ελπίζω και εύχομαι η αρχή που έγινε το 2012 από μένα να είναι καλότυχη, και η συνέχεια να είναι μεγαλειώδης.

2 σχόλια:

  1. Αγαπητή κ. Πένυ Παπαδάκη,
    εδώ και καιρό παρακολουθώ τη συγγραφική σας δράση και ενημερώνομαι από τον τοπικό τύπο γι' αυτή. Με μεγάλη μου χαρά ενημερώθηκα για τη εκδήλωση παρουσίασης του νεόυ σας βιβλίου και ήλπιζα να σας γνωρίσω από κοντά και να σας συγχαρώ για το υπέροχο έργο σας. Δυστυχώς όμως την ίδια μέρα και ώρα ορίστηκε Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, το οποίο μου στέρησε τη δυνατότητα να παρευρεθώ στην εκδήλωση προς τιμήν σας.
    Είχα την τύχη όμως, πριν την εκδήλωση , να διαβάσω το βιβλίο σας "Παιχνίδια ζωής". Το διήγημά σας αυτό αποτελεί στην πραγματικότητα πολύτιμο 'μάθημα ζωής"., για όποιον το διαβάσει. Κυριολεκτικά με συνεπήρε! Με απορρόφησε τόσο, που σχεδόν ταυτίστηκα με την ηρωίδα,(κι όχι μόνο λόγω ονόματος), αλλά ως φιλοσοφία και τρόπο ζωής. Χείμαρρος συναισθημάτων...! Ναι, σίγουρα η ζωή μας παίρνει νόημα και αξία , όταν είναι δοτική. Η ζωή είναι μια υπέροχη μάχη που σε οπλίζει με εμπειρίες και γνώσεις. Πράγματι, η ολοκλήρωση του ανθρώπου έρχεται μέσα από αυτή τη ζύμωση με τους γύρω του και την ανιδιοτελή προσφορά προς τον συνάνθρωπό του, χωρίς εγκλωβισμούς στα στενά πλαίσια του εγώ ή μόνο της οικογένειάς του. Το παράθυρο της ζωής τότε είναι ανοικτό και μπαίνει ο ήλιος να φωτίσει τις ψυχές μας!
    Τώρα αδημονώ να αρχίσω την ανάγνωση και του νέου κυήματός σας: "Οι κόρες της αυγής". Είμαι σίγουρη ότι θα είναι το ίδιο αξιόλογο!
    Ελπίζοντας να μου δοθεί η ευκαιρία να σας γνωρίσω κι από κοντά κάποια άλλη στιγμή, θα ήθελα να σας ευχηθώ από καρδιάς η ζωή σας να είναι γεμάτη θετικές εμπειρίες. Και πάλι συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες γαι τα συναισθήματα, τη γνώση και τον πλούτο ψυχής που μας προσφέρουν οι σελίδες του υπέροχου βιβλίου σας!
    Νίκη Σιαραμπή - Μιχαλακάκου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νίκη λοιπόν!
    Ο συγγραφέας ντύνει τους χαρακτήρες με το ύφασμα της δικής του ψυχοσύνθεσης. Πιστέυω ακράδαντα στην ανιδιοτελή προσφορά στον άνθρωπο, και σε κάθε μορφή βοήθειας προς αυτόν, και κυρίως όταν γίνεται αθόρυβα και διακριτικά. Πιστεύω επίσης στην αγάπη και το ανοιχτό πνεύμα. 'Ολα αυτά λοιπόν κατέθεσα τόσο στα ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΖΩΗΣ, όσο και στο ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ. Και χαίρομαι πραγματικά όταν αυτά που νιώθω και περιγράφω αγγίζουν χορδές ευαίσθητων ανθρώπων σαν κι εσένα. Να είσαι καλά, σ ευχαριστώ πολύ για τα τόσο θερμά σου λόγια και φυσικά μέσω της κυρίας Αννας Γούναρη μπορείς να βρεις το τηλέφωνό μου για να τα πούμε από κοντά.
    Νίκη λοιπόν! Σου εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου τα παιχνίδια της ζωής σου να τα κερδίσεις ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή